Askoy Pa Langs

For Deltagere

Alt du som deltager trenger å vite

Generelt om løypen/løpet

Vi minner om at løypen er lang og med svært variert terreng. Vår dugnadsgjeng utbedrer stadig stien, men der er fortsatt våte og gjørmete partier underveis. Store deler er derimot på fine stier og turveier. Nord på øyen går noen mindre deler av distansen på asfalt, som f.eks. ved Skråmestø og fra vanntårnet ved Merkesvik til Herdlabroen. Alle deltagere deltar på eget ansvar og bør ta et bevisst valg på forhånd om de er i god nok form til å gå eller løpe en slik lang distanse. Traseen vil være merket fra start til slutt med røde pictogrammer og bånd.
Dersom du bryter underveis MÅ du gi beskjed til arrangør via telefon eller sms. Kontaktinfo finner du på startnummeret.
Vi vil også minne på at løpet går gjennom nedbørsfelt for drikkevann på Askøy, noe som medfører behov for å ta spesielle hensyn underveis. Mer info fra VA-etaten ved Askøy Kommune her: Info om nedbørsfelt – APL

Oppmøtested- og tid

Løpet/turen starter på kaien i Kleppestø kl. 0800. Registrering og utdeling av tidsbrikke m/startnummer til påmeldte og etteranmeldte fra kl 0700. For dem som melder seg på halve distansen vil starten være 12.00 fra Træet skole, og det vil være utdeling av tidsbrikke m/startnummer til påmeldte og etteranmeldte fra kl 11.00.  

Dersom du ikke kan stille

Dersom du har meldt deg på løpet og likevel ikke kan delta kan du bruke funksjonaliteten for å videreselge ditt startnummer.  Mer informasjon om dette finner du her: 
https://www.eqtiming.no/encyclopedia/kjop-og-salg-av-startnummer/

Itra

Askøy På Langs er registrert hos ITRA – International Trail Running Association.

Registrerte løpsdetaljer følger av ITRAs tolkning av GPX spor fra APL, noe som ikke nøyaktig reflekterer faktisk lengde.

Link til løpet på ITRAs side

Ved fullføring av løpet mottar du:

ITRA Points: 2
Mountain Points 3

Utstyr/Ernæring

Du bør sørge for å ha jevn tilgang på drikke i tillegg til drikke og frukt som vi deler ut på stasjoner underveis. Ta med mat og klær etter forholdene, basert på om du vil løpe eller gå på tur. Ta gjerne med en sekk med klesskift som sendes til Herdla fra startområdet.

Drikkestasjoner

Tre drikke-/fruktstasjoner:

  • Steinrusten
  • Lysløypen (ammunisjonslageret)
  • Træet skole (vann)
  • Oksnes

Sjekkpunkter

Vi har ett sjekkpunkt underveis. Dette er ved Skippervannet. Den må passeres innen kl 15. Du må være i mål innen kl 18.00. Dersom du ikke overholder tidspunktene ved sjekkpunktene vil du bli bedt om å bryte.

VIKTIG!
Det er ikke anledning til å starte tidligere enn annonsert. Det er viktig slik at vi får registrert alle ved starten.

Bryter du løpet underveis, må du melde fra til arrangøren (tlf.nr. på startnummeret). Dette gjelder alle distanser.

Premier

Det vil være premiering i Herre og Dameklassen, både for hel og halv-distanse. For de første 3 plasseringene er det rekkefølge over målstreken som teller.  For resten er det individuell tid som avgjør totalplasseringen, tiden registreres elektronisk ved passering av startpunkt og målpunkt.
Loddtrekning av sponsorgaver for alle distansene.

Hvor lang tid tar det?

Dersom du ønsker å gå hele distansen bør du beregne 6 – 10 timer.
Om du ønsker å gå Halvdistansen fra Træet bør du regne med å bruke 3-6 timer med jevn gangfart.

Distanse Kvinner Menn
Kleppestø-Herdla Fort – 37,3 km Sara-Rebekka Færø Linde(2021)
3:20:09
Anders Kjærevik (2021)
2:46:35
Træet skole-Herdla – 16 km
Fort
Anette Heimli Jokstad (2021)
1:30:59
Nikolai Handle Jensen (2022)
1:24:07
Maraton Kleppestø-
Herdla Fort (Arrangeres ikke fra 2022)
Margunn Bye Tøsdal(2018)
4:17:41
Kristian Ellertsen(2018)
3:46:06


Transport og parkering

Det går buss direkte fra Bergen Sentrum til startområdet på Kleppestø, det tar ca 20 minutter å kjøre.  Det er rikelig med parkering i startområdet.

Løpet avsluttes på Herdla.  Herfra går det busser tilbake til Kleppestø/Sentrum – info her:

 

Det er begrenset med parkeringsmuligheter ved start og mål. Vi oppfordrer derfor til kompiskjøring, offentlig transport eller å få noen til å bringe og hente deg.    

Vi tilbyr transport av bagasje fra startområdet til målområdet. Merk bagen din godt, oppbevaring skjer på eget ansvar.

Overnatting

Nærmeste overnattingssted er Biologen på Herdla som er like ved målområdet.

Mer informasjon finner du her: https://biologenherdla.no/

Sikkerhet

Dersom det oppstår en situasjon som krever bistand utenfra benyttes nødnumre oppgitt på startnummeret, eventuelt offisielle nødnumre om situasjonen tilsier dette. Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet under løpet og for at han/hun er tilstrekkelig forberedt til å gjennomføre løpet. Les løpsbeskrivelsen nøye og følg med på den informasjonen som gis på løpets hjemmeside/facebook og info før start (08.00/1200). Likevel er det viktig at den enkelte deltaker forbereder seg godt, følger merket løype, skilting og bruker egen vurderingsevne ute i løypa i den aktuelle situasjon. Slik vil sikkerheten blir ivaretatt på best mulig måte. Vi har enkelt førsthjelpsutstyr ved start/mål og ved matstasjonene.

Vi oppfordrer også alle til å ta vare på hverandre, hjelpe de som trenger det underveis og sørge for at alle får en best mulig opplevelse!

Ansvar

Alle deltakere som melder seg på Askøy på langs må vite om ulike farer og risikoer dette innebærer.
Arrangør kan ikke gjøres ansvarlig for noen form for skade som skulle skjer løper i tilknytning til arrangementet. Skade menes her: skade på person og skade på utstyr. Arrangør har ikke noe ansvar for evt. tyveri.

Med din påmelding bekrefter du at du ikke har eller har hatt noen form for sykdom som kan fremkalle akutte anfall, og du bekrefter at du ikke er påvirket av alkohol eller andre rusmidler under arrangementet. Fra og med APL 2022 må alle deltagere ha lisens fra Norges Friidrettsforbund.  Det kan kjøpes engangslisens ved påmelding eller det gjøres sjekk mot årslisens i forkant av løpet.  Les mer om lisens hos NFF.

Betingelser

Dersom du bryter, eller blir bedt om å bryte vil du ikke få refundert deltakeravgiften. Det vil du heller ikke dersom arrangementet må avlyses av årsaker som arrangør ikke kan kontrollere, slik som f.eks. værsituasjonen.

Personopplysninger og bruk av personlige bilder / situasjonsbilder

Ved påmelding til vårt arrangement samtykker du i at ditt navn vil bli offentliggjort i start-/ og resultatlister, som også vil bli lagt ut på web i søkbar form, slik at også tidligere års resultatlister kan gjenfinnes. Disse listene kan også inneholde opplysninger om aldersklasser og klubbmedlemskap.
Påmelding innebærer samtykke til at situasjonsbilder av deg blir lagt ut på våre hjemmesider og Facebook etter arrangementet. Slike bilder vil inngå i vårt fotoarkiv og kunne bli gjenstand for gjenbruk av lignende art, for eksempel tidsskrifter og publikasjoner.

Løypespor og kart - detaljert

Løps- og høydeprofil

Følg oss på Strava